Zomerproductie 2019

Kamerkoor VOX zal deze zomer een drietal concerten verzorgen (zie ook Agenda):

Vrijdag 21 juni 2019 in de Muziekkiosk bij het kasteel Rossum, Slotselaan 6-8 (aanvang concert: 21.30 uur).

Zondagmiddag 30 juni 2019  in de Hervormde Kerk te Heerewaarden (15.00 uur)

Woensdag 14 augustus 2019 (12.15 uur) in de Grote Kerk te Gorinchem.  

 

VOX in concert

Op 5 en 7 oktober 2018 heeft Kamerkoor VOX een tweetal concerten gegeven, geheel gewijd aan de componist Johannes Brahms. Onder leiding van Ad Broeksteeg en met medewerking van Ben Martin Weijand (piano) hebben wij de Zigeunerlieder (opus 103 en 112) en diverse andere liederen van Brahms ten gehore gebracht. Wat een feest om die stukken te hebben mogen zingen! Zier onder tabblad Agenda welke werken we precies hebben uitgevoerd. 

Rondom kerstmis 2017 heeft Kamerkoor VOX zijn traditionele serie kerstconcerten uitgevoerd, onder de titel 'Een sfeervolle kerst van Moskou tot Madrid' 2017. In Zaltbommel, Utrecht en Vught konden de toehoorders onder meer genieten van Engelse, Nederlandse en Franse kerstliederen, het Lux Aeterna van Lauridsen, Bogoroditse Devo van Rachmaninov en swingende Spaanse kerstmuziek van Ramirez. 

Natuurlijk kunt u ook vriend worden van Kamerkoor VOX. Heel graag zelfs! Zie hiervoor het desbetreffende tabblad.

Mogen wij u in de toekomst benaderen via e-mail wanneer Kamerkoor VOX weer optreedt? Wilt u dan via het contactformulier uw toestemming daarvoor geven, met uiteraard uw naam en mailadres. Wij zullen uw gegevens nimmer aan derden verstrekken en deze uitsluitend gebruiken om u op de hoogte te houden van de acrtiviteiten van Kamerkoor VOX.

Hartelijk dank!

Kamerkoor VOX

Kamerkoor VOX is een ambitieus ensemble dat zich ten doel stelt op kwalitatief hoog niveau meerstemmige koorwerken ten gehore te brengen. Professionaliteit, muzikaliteit en passie voor koormuziek verbinden de professionele zangers en gevorderde amateurs van VOX tot een enthousiast, hecht en gewaardeerd ensemble. Sinds de oprichting in 2015 staat het koor onder leiding van dirigent Ad Broeksteeg.

 

Dirigent

Ad Broeksteeg is een veelzijdig musicus. Op jonge leeftijd volgde hij pianolessen aan de muziekschool en al na enkele jaren begeleidde hij daar instrumentalisten en zong hij op hoog niveau mee in het kinderkoor. Aan het conservatorium studeerde hij piano, koor-en orkestdirectie. Als pianist is hij een veelgevraagd begeleider en coacht hij vocale solisten in hun voorbereiding op, en uitvoering van lied-, oratorium- en operarepertoire. Als dirigent leidde Ad uiteenlopende concerten met de grote werken voor koor, orkest en solisten. Onder zijn leiding gingen ook al diverse werken in première. Ook leidt hij regelmatig zangersdagen alsmede bijzondere concerten met speciaal samengestelde projectkoren en orkesten. Op operagebied was hij eerst enkele jaren repetitor en kreeg hij zo de smaak van deze kunstvorm te pakken. Ad heeft inmiddels diverse concertante en scenische opera-uitvoeringen geleid. Als repetitor en gastdirigent werkt hij bij Brabant Koor, De Nederlandse Reisopera en De Vlaamse Opera. Momenteel is hij o.a. vaste dirigent/artistiek leider van kamerkoor VOX, repetitor bij Kempenkoor en werkzaam als assistent-dirigent bij het Koor van de Nationale Opera.