Onze flyer voor de kerstconcerten 2018 voor Vught (22 dec). De flyers voor Hurwenen (16 dec, 15.00 uur, Hurns Kerkje) en voor Zaltbommel (23 dec. 16.00 uur, Gasthuiskapel) zijn qua vormgeving identiek aan deze.

Kerstmis 2018

Traditie: VOX zingt met Kerst!

Ook dit jaar 2018 zal Kamerkoor VOX in de week voorafgaand aan Kerstmis een drietal concerten verzorgen met prachtige stukken uit diverse delen van de wereld: zorgvuldig uitgezocht door onze artistieke commissie, in samenspraak met dirigent en bestuur. Het belooft opnieuw een fraai project te worden, dat onder leiding staat van onze dirigent Ad Broeksteeg. Het repertoire zal bestaan uit enkele bekende werken zoals 'Hark! The Herald Angels sing' van Felix Mendelssohn, een van de prachtige koralen uit het Weihnachtsoratorium van Bach en Rachmaninoffs 'Bogoroditsye Dyevo' uit zijn Vespers. Of wat dacht u van 'Hymne à la Vierge' van Pierre Villette, uit 1954, 'Shepherds left their flocks a-straying' van John Rutter en het schitterende 'O Magnum Mysterium' van de hedendaagse Amerikaans/Deense componist Morten Lauridsen. Laat u verrassen door deze en andere schitterende koormuziek, om daarmee een feestelijk Kerst in te luiden.

De concerten vinden plaats op de volgende data, tijden en locaties:

Zondag 16 dec, 15.00 uur, 't Hurns Kerkje, Dorpsplein 14, Hurwenen

Zaterdag 22 dec, 20.30 uur, Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5, Vught

Zondag 23 dec, 16.00 uur Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34, Zaltbommel

Kaarten à 15.00 kunt u bestellen via deze site (zie onder 'bestellen kaarten'), waarmee u zich dan verzekert van goede plaatsen in de kerk/kapel.

Wij hopen u binnenkort bij een van onze concerten als toehoorder te mogen begroeten!

 

Najaarsconcert 2018

Oktober 2018 heeft Kamerkoor VOX twee concerten verzorgd, in Utrecht en 's Hertogenbosch, met een programma geheel aan Johannes Brahms (1833-1897) gewijd. Als voorproefje van deze concerten liet Kamerkoor VOX al enkele delen het programma live horen in het programma Spiegelzaal op zondag 23 september op Radio 4. Zie foto.

Hieronder het programma dat bij deze concerten ten gehore is gebracht.

Vier zigeunerlieder, opus 112  

Uit "Sechs Lieder und Romanzen" opus 93a: 

Der bucklichte Fiedler; O süßer Mai!; Der Falke; Beherzigung 

Intermezzo voor piano solo in es-majeur, opus 117 nr. 1 (door Ben Martin Weijand)  

Uit "Sieben Lieder" opus 62: Rosmarin; Waldesnacht; Dein Herzlein mild       

Intermezzo voor piano solo in e-majeur, opus 116 nr. 6 (door Ben Martin Weijand)  

Uit "Fünf Gesänge” opus 104:

Nachtwache I; Nachtwache II 

Zigeunerlieder, opus 103

 

Dirigent Ad Broeksteeg en pianist Ben Martin Weijand in de Spiegelzaal met presentator Hans van den Boom (23 sept 2018) vlak voor ons live-optreden op Radio 4.